Slam poetry. Exhibice mistrů v Jičíně

Slovutná Wikipedie praví, že slam poetry je specifický styl básnického přednesu. Jeho podoba není přesně ukotvena jasnými pravidly, v principu ale platí, že přednes musí být natolik sugestivní, jímavý či zábavný, aby dosáhl největšího ohlasu v publiku, povětšinou shromážděném v baru. Nevíme, jak v baru, ale u nás v knihovně to fungovalo výborně.

„Slam poetry nemusíme představovat. I kdybychom se o to pokoušeli, nepodaří se nám to. Jednotná definice ještě nevznikla. Je potřeba vymýtit utrpení z tohoto světa, o to se snažíme a to je, řekl bych, nejblíž definici slam poetry,“ uvedl k vystoupení slamerů v Jičíně úřadující mistr ČR v této disciplíně, který vystupuje pod uměleckým jménem Dr. Filipitch.

Kromě něj v Jičíně vystoupili mistr ČR 2014 Anatol Svahilec, finalisté MČR Dave a Švéd a jako podpora jičínský Vidlák. Jak se jim dařilo, můžete posoudit z videa, nebo si prohlédněte fotografie.

Slam poetry v Jičíně
Anatol Svahilec

Slam poetry v Jičíně
Dr. Filipitch

Slam poetry v Jičíně
Zprava mistr ČR 2017 Dr. Filipitch, mistr ČR 2014 Anatol Svahilec, finalisté MČR Dave a Švéd, jičínský Vidlák, z piana přihlíží Čtipísek

Slam poetry v Jičíně
V obležení fanynek

← zpět