Stanislav Motl, Robert Kvaček, Otomar Dvořák a Josef Pepson Snětivý, metoda RUŠ, kreslený humor. To je nabitý měsíc čtenářů v Jičíně

logo Březen, měsíc čtenářůVe stovkách knihoven po celé republice odstartoval Březen, měsíc čtenářů. V Jičíně jsme pro vás připravili opravdu nabitý program. O zmizelém zlatém pokladu republiky přijede vyprávět Stanislav Motl, novinář, spisovatel a protagonista autorského pořadu ČRo Stopy, fakta, tajemství. Neméně vzácná je pro nás návštěva profesora historie Roberta Kvačka, který svoji přednášku nazval Po říjnu březen aneb nedohledali konců. Zkušení autoři a cestovatelé Otomar Dvořák a Josef Pepson Snětivý představí tipy na cesty za skrytou krásou. Jejich objevování památek, záhad a zajímavostí už vydalo na celou řadu televizních dokumentů a také na čtyři svazky edice Skrytá krása naší země.

Možná jste už slyšeli o metodě RUŠ, která má lidem pomáhat řešit psychické i fyzické problémy. Přednášet o ní bude autor metody Karel Nejedlý. Čeká nás také přednáška Jitky Žižkové o Čínské medicíně.

Vedle vážných témat se můžete přijít do knihovny i pobavit nad výstavou kresleného humoru Václava Veverky, která probíhá v Galerii radosti. Všechny věkové kategorie se mohou zapojit do soutěže o nejstarší knihu v domácí knihovně a nebudou chybět ani tvořivé programy. Do dětského oddělení si můžete přijít vyrobit placku (odznak) a na pobočce Nové Město bude probíhat tvoření králíčků a zajíčků.

Startuje také další cyklus počítačových kurzů pro seniory a čeká nás vyhlášení nejaktivnějších čtenářů za loňský rok.

Tyto a další akce najdete v přehledu všech akcí na webu nebo si stáhněte plakátek k Měsíci čtenářů a vyberte si z bohatého programu to, co je pro vás nejzajímavější.

Plakát Březen, měsíc čtenářů

← zpět