Čtenáři roku si odnesli dva regály knih

Vyhlášení čtenáře roku
Ve středu 27. března byli v Knihovně Václava Čtvrtka v Jičíně vyhlášeni nejlepší čtenáři roku 2018. Akci pravidelně organizuje dětské oddělení, které každoročně oceňuje tři nejlepší dětské čtenáře. V rámci vyhlášení dětských čtenářů byl vyhlášen i jičínský Mistr četby, čtenář – muž, který za loňský rok přečetl nejvíce knih. Mistrem četby se stal Milan Sochor, dlouholetý věrný čtenář naší knihovny. Celkově si za rok 2018 vypůjčil 375 titulů, ať již v podobě knih, časopisů nebo e-booků. Věnuje se i překladatelské činnosti, a tak si značnou část literatury půjčuje i v německém originále. Ke čtenářství vedl své děti a vnoučata.

Mezi nejlepšími dětskými čtenáři se objevují známá jména, jsou to děti, které chodí do knihovny pravidelně a s knihovnicemi se velmi dobře znají. Třetí nejlepší čtenářkou roku 2018 je třeťačka Anastázie Chaloupková s 238 vypůjčenými knihami. Na druhém místě se umístila mladá slečna Andrea Nožičková, která loňskou soutěž vyhrála, letos si z knihovny odnosila celkem 268 knih. Absolutním vítězem se stal Antonín Glanc, který si vypůjčil 382 knižních titulů. Na slavnostní dopoledne ho doprovodili všichni jeho spolužáci a paní učitelka.

Dopoledne to bylo velmi příjemné, pozvání do knihovny přijali i vzácní hosté. Ředitel Akademie Jana Amose Komenského pan David Jung, který je dlouholetým partnerem této čtenářské akce. Pozvání přijala i paní spisovatelka Ilona Fišerová, která si s dětmi povídala o tom, jaké to je psát knihy, co se musí udělat, aby kniha mohla vyjít, a jaké to je být opravdovým spisovatelem.

Na dalšího čtenáře roku se moc těšíme a držíme palce všem malým čtenářům.

Knihovnice z dětského oddělení

Fotografie

← zpět