Ocenění nejlepších knihovnic a knihoven

oceněné knihovnice
10. října 2018 se ve Studijní a vědecké knihovně v Hradci Králové uskutečnilo Setkání knihovnic a knihovníků, v jehož rámci proběhlo slavnostní udělení titulů knihovník/knihovnice Královéhradeckého kraje roku 2018. Letošní rok byl pro jičínský region velmi úspěšný.

Než došlo k oceňování nejlepších knihovníků, letos vlastně pouze knihovnic. Byly představeny paní starostka Ing. Miloslava Erlebachová a knihovnice Věra Poláková z Místní knihovny Vidochov, která byla předešlý den 9. října 2018 oceněna jako nominovaná v soutěži Knihovna roku 2018 za účasti ministra kultury Antonína Staňka v Zrcadlové kapli Klementina.

Zrcadlová kaple Klementina

V kategorii Knihovník /knihovnice malé veřejné knihovny se Knihovnicí roku pro letošní rok se staly paní RNDr. Věra Černá, knihovnice Místní knihovny Brada-Rybníček a paní Ing. Dana Malá, knihovnice Místní knihovny Prachov, v doprovodu starosty Ing. Radomír Sádlo.

V kategorii Knihovník/knihovnice veřejné knihovny se knihovnicí roku stala paní Stanislava Benešová, vedoucí Městské knihovny Nová Paka.

Za jičínskou knihovnu blahopřejeme a přejeme hodně zdraví a spokojenosti. Na fotky z vyhlášení se  můžete podívat ve fotogalerii.

Událost v médiích:

Jičínský deník – Tři nejlepší knihovnice má i Jičínsko
aktuality z SVK HK – Knihovnická ocenění roku 2018
aktuality – Královehradecký kraj – Známe nejlepší knihovnice Královéhradeckého kraje roku 2018

← zpět