Samet a my. Soutěž pro děti i dospělé hledá inspiraci ve 30. výročí sametové revoluce

Nechte se inspirovat událostmi či osobnostmi sametové revoluce, disentu či undergroundové kultury. Zamyslete se nad jejich odkazem a významem pro dnešní společnost a vytvořte své vlastní, osobité dílo. Soutěž Samet a my je vhodná pro předškoláky, žáky a studenty všech typů škol, dospělé amatéry i seniory. Inspirací mohou být události či osobnosti sametové revoluce, disentu či undergroundové kultury, stejně jako zamyšlení nad odkazem sametové revoluce dnešní společnosti.

Městská knihovna Dobříš vyhlašuje literárně-výtvarnou soutěž pro děti i dospělé ke 30. výročí sametové revoluce. Předsedkyní poroty je autorka Lucie Lomová.

Zadání:
Nechte se inspirovat událostmi či osobnostmi sametové revoluce, disentu či undergroundové kultury; zamyslete se nad jejich odkazem a významem pro dnešní společnost a vytvořte své vlastní, osobité dílo.
Pro výtvarné práce doporučujeme formát A4 až A1, pro literární rozsah 1/4 až 2 strany strojopisu, formát ani rozsah nejsou určeny závazně.

Podmínky soutěže:

  1. práce přijímáme do pátku 3. 5. 2019
  2. přijímáme pouze amatérské práce, které ještě nebyly oceněny v jiné soutěži ani publikovány
  3. je nutno čitelně vyplnit a odevzdat přihlášku do soutěže (ke stažení na www.knihovnadobris.cz)
  4. literární práce posílejte, prosím, jako PŘÍLOHU EMAILU, přihlášku přiložte
  5. máte-li závažný důvod, proč nemůžete poslat svoji práci elektronicky (např. malé děti), přijmeme i rukopis. Též je možné (např. z důvodů umělecké úpravy) rukopis dodat navíc
  6. výtvarné práce odevzdávejte osobně (během výpůjční doby nebo po dohodě) nebo zasílejte na adresu Městská knihovna Dobříš, Školní 36, 263 01 Dobříš, PRÁCI ČITELNĚ OZNAČTE SVÝM PŘÍJMENÍM NA ZADNÍ STRANĚ a přihlášku přiložte
  7. soutěžní práce zůstávají majetkem Městské knihovny Dobříš
  8. MěK Dobříš si vyhrazuje právo uvádět v tisku a jiných médiích jména výherců
  9. MěK Dobříš si vyhrazuje právo fotografovat soutěžní práce i výherce a zveřejnit je v médiích v souvislosti se zmínkou o soutěži, nevyjádří-li výherce (v případě dětí jejich zákonný zástupce) písemně zákaz fotografování či zveřejnění

Ceny:
V každé kategorii – literární i výtvarné – oceníme 3 nejlepší práce a udělíme 3 finanční ceny. Hodnota 1. ceny je 3000 Kč, dále pak 2000 Kč a 1000 Kč. Vyhrazujeme si právo některou cenu neudělit či rozdělit v závislosti na kvalitě soutěžních prací.

Slavnostní vyhlášení vítězů obou částí soutěže proběhne na akci „Sametové odpoledne“ v Městské knihovně Dobříš ve čtvrtek 23. května 2019 od 17 hodin. Na tuto akci jsou tímto předem zváni všichni soutěžící. Vítězné literární i výtvarné práce budou prezentovány na této akci, nejlepší výtvarné práce pak budou vystaveny v Městské knihovně Dobříš od 1. 6. do 31. 9. 2019.
UZÁVĚRKA SOUTĚŽE JE 3. KVĚTNA 2019.

Samet a my. Plakát soutěže

← zpět